Яценюк пояснив, що дасть Україні членство в НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк пояснив, що дасть Україні членство в НАТО

Казна та Політика
1226
Метою України є членство в НАТО, оскільки це дозволить українським Збройним силам приєднатися до потужної системи колективної безпеки, підкреслює прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
“Наша мета – отримання членства в Північноатлантичному альянсі. Для того щоб Збройні сили України стали частиною однієї із найпотужніших колективних систем безпеки. Нагадаю, що відповідно до ст.5 Вашингтонського договору, напад на одну з країн-членів Альянсу є нападом на Альянс в цілому “, – заявив прем’єр-міністр України під час урочистостей з нагоди початку нового навчального року в Одеській військовій академії у вівторок.
Яценюк висловив переконання, що якість підготовки особового складу, а також матеріального оснащення Збройних сил України “повинні відповідати найвищим стандартам країн-членів НАТО”.
Прем’єр заявив, що вважає стратегічною помилкою рішення Верховної Ради п’ятирічної давності про введення “позаблокового статусу” України. “Геостратегічною помилкою, я б навіть назвав злочином – було прийняття в 2010 році рішення парламенту про введення так званого позаблокового статусу України”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас