Користувачі готові відмовитися від паролів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Користувачі готові відмовитися від паролів

Технології&Авто
971
Згідно з недавнім дослідженням експерта з мобільного аутентифікації LaunchKey, 84% користувачів готові відмовитися від використання паролів, а 76% упевнені, що їхня інформація буде більш надійно захищена за допомогою альтернативних методів аутентифікації.
Як повідомляється в дослідженні, майже половина опитаних (46%) відзначають, що змушені тримати в пам’яті більше 10 паролів для доступу до різних акаунтів. А 68% зізнаються, що використовують одні й ті ж паролі для декількох облікових записів.
Крім того, 77% заявляють, що часто забувають паролі або записують їх, щоб не забути. Як зізнаються респонденти, найчастіше при реєстрації їх дратують системи, які вимагають створити унікальний пароль з різноманітним набором знаків і літер, а також системи, що вимагають періодичну зміну пароля. 27% опитаних зізнаються, що повідомляють свої паролі третім особам.
Незважаючи на те, що двофакторна аутентифікація часто підноситься платіжними експертами як відмінне рішення для підвищення безпеки транзакцій, 64% користувачів не знають, що означає термін “двухфакторная аутентифікація”. І тільки 20% говорять, що використовувати це рішення легко.
Також у ході дослідження респонденти розповіли, наскільки вони довіряють різним підприємствам у питанні збереження своєї конфіденційної інформації. 52% говорять, що не довіряють роздрібним магазинам, 43% – не впевнені в збереженні своїх даних при передачі їх онлайн-торговцям. При цьому, 48% респондентів висловили впевненість в тому, що банки здатні надійно захистити особисту інформацію своїх користувачів.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас