Мінфін спрощує форму податкової декларації про доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін спрощує форму податкової декларації про доходи

Особисті фінанси
1562
Відповідний проект наказу, допрацьованого разом з Державною фіскальною службою України (ДФС) “Про затвердження реформи податкової декларації про стан майна і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про стан майна і доходи”, опублікований на сайті міністерства.
За даними міністерства, допрацьованим проектом пропонується скасувати кілька додатків, де проводиться розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізосіб і військового збору. Зокрема, мова йде про скасування додатків, де відповідний розрахунок проводиться з доходів, отриманих з операцій продажу (обміну) рухомого та / або нерухомого майна, а також від надання такого роду майна в житловий найм, оренду, лізинг; доходів, отриманих від прийняття у спадщину та / або в дар майна.
Пропозицію, викладену в законопроекті, пов’язано з тим, що розрахунок даних податкових зобов’язань та збору не вимагають додаткових розрахунків і визначаються від обсягу отриманого доходу.
У повідомленні міністерства йдеться, що проект акта розроблено з метою привести наказ Міністерства доходів і зборів від 11 грудня 2013 під № 793 “Про затвердження форми податкової декларації про стан майна і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про стан майна і доходи” в відповідно до закону №71.
А також з метою виконання пункту 108 “Податкова реформа” плану заходів з виконання програми діяльності Кабміну України та Стратегії сталого розвитку “Україна – 2020” в 2015 р, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 №213-р зменшено обсяг податкової декларації про стан майна і доходи за рахунок зменшення кількості додатків, з існуючих 7 до 4.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас