Brent перевіряє на міцність 50 доларів/барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Brent перевіряє на міцність 50 доларів/барель

Енергетика
1104
Ціни на нафту основних еталонних сортів на світових ранках в понеділок знижуються у міру того як учасники фіксують прибуток після значного зростання тижнем раніше.
Ф’ючерсні контракти на європейську нафту марки Brent з терміном експірації в жовтні на біржі ICE в Лондоні станом на 15:00 EET подешевшали на 1,3% до 48,87 доларів/барель. Одночасно жовтневі контракти WTI знизилися в ціні на 1,1% до 44,36 доларів/барель.
«Обидва сорти перевіряють на міцність важливі технічні рівні опору. Для Brent – це 50 доларів/барель, а для WTI 45 доларів/барель. На поточному тижні до публікації заплановано цілий блок важливої ​​макроекономічної статистки із США, зокрема, індекси PMI по сфері послуг і промисловості, а також дані по ринку праці. Якщо котирування нафти до їх публікацію не відкотяться глибоко вниз, то на позитивних даних вони можуть повернутися до позначки вище 50 доларів/барель», – зазначає Валерій Полховський, старший аналітик ГК FOREX CLUB.
Агентство енергетичної інформації також опублікує звіт по динаміку комерційних запасів у підземних сховищах США в середу, які можуть виявитися досить негативними. У США завершується сезон відпусток, і ряд нафтопереробних заводів поступово готуються до закриття на ремонт. Попит на сировину традиційно знижується в цей період. Однак, якщо врахувати динаміку цін на нафту в останні місяці, коли вони втратили більше 20% навіть на запасах, що зменшуються, можна припустити, що це вже включено в ціни і негатив може надати помірний тиск.
На думку експерта, Brent зараз має дуже хороші шанси на те, щоб закріпитися в діапазоні 45-55 доларів / барель. На відносно низьких цінових рівнях він користується високим попитом, але і приводів для зростання йому поки не вистачає.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас