СБУ перекрила канал виведення валюти за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ перекрила канал виведення валюти за кордон

Кримінал
1626
Співробітники СБУ спільно з Держслужбою фінмоніторингу перекрили канал виведення окремими підприємствами валюти за кордон.
Про це йдеться в повідомленні СБУ.
Згідно з повідомленням, ряд суб’єктів реального сектора економіки перераховували кошти на адресу “транзитних” фірм в якості оплати за товари і послуги.
Далі гроші надходили іншим компаніям, в яких купувалася валюта на підставі удаваних зовнішньоекономічних угод. Придбана валюта перераховувалася “офшорним” компаніям з Панами і Великобританії, рахунки яких були відкриті в одному з прибалтійських банків.
“Протягом червня-липня 2015 року в такий спосіб підприємства вивели за кордон суму еквівалентну 82 мільйонам гривень. В даний час на рахунки компаній, які задіяні у схемі, накладено арешт та заблоковано понад 26 млн гривень”, йдеться в повідомленні.
Співробітники спецслужби вже встановили організаторів фінансової угоди, які є жителями Київської та Дніпропетровської областей.
Відкрито кримінальне провадження за ст. 190 і ст. 205 Кримінального кодексу України. У його рамках планується повідомити про підозри організаторам фінансової угоди і притягнути їх до кримінальної відповідальності. Тривають слідчі дії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас