Японія має намір регулювати Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія має намір регулювати Bitcoin

Фінтех і Картки
390
У зв’язку з арештом колишнього глави вже неіснуючої Bitcoin-біржі, а також через збільшення кількості міжнародних закликів посилити контроль над віртуальною валютою, щоб уникнути ризику її використання для фінансування тероризму та відмивання грошей, уряд Японії розглядає питання про введення правового регулювання віртуальних валют зразок Bitcoin.
Як повідомляють джерела, уряд планує обговорити нові нормативні заходи з регулювання криптовалюти, наприклад, введення систем реєстрації або ліцензування для операторів обмінників електронних валют. Представники Міністерства фінансів, Агентства фінансових послуг та Національного агентства поліції Японії вже незабаром почнуть роботу над внесенням поправок до закону по боротьбі з відмиванням грошей і в закон про операції з фінансовими продуктами, щоб представити відповідний законопроект на черговій сесії парламенту вже в наступному році.
Уряд Японії розглядає питання введення регулювання Bitcoin та інших криптовалюта після випуску доповіді під назвою “Керівництво по застосуванню підходу, заснованого на оцінці ризику, для віртуальних валют”, опублікованого Групою розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) в червні цього року. Як повідомляється в доповіді, всі біржі криптовалют повинні зареєструватися і отримати ліцензію, щоб державний контроль поширювався на їх діяльність так само, як і на інші фінансові установи. Крім того, у звіті зазначено, що операторам Bitcoin-бірж необхідно перевіряти особи клієнтів, вести облік віртуальних угод і повідомляти представникам влади про будь-які підозрілі транзакції.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас