Uber найняла на роботу хакерів для покращення автомобільних електронних систем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber найняла на роботу хакерів для покращення автомобільних електронних систем

Технології&Авто
1098
Компанія Uber найняла на роботу двох фахівців в області інформаційної безпеки, що мають великий досвід у пошуку слабких місць в захисті автомобільних електронних систем.
Повідомляється, що починаючи з наступного тижня в штат Uber Technologies увійдуть «білі хакери» Чарлі Міллер (Charlie Miller) і Кріс Валасек (Chris Valasek). Нагадаємо, що саме вони виявили небезпечну уразливість в бортовому ПО ряду моделей Chrysler, яка дозволяє захопити віддалений контроль над ключовими системами автомобіля – рульовим колесом, гальмами, акселератором, трансмісією, кліматичним блоком, медиацентром та ін.
Чарлі Міллер, до недавнього часу працював в Twitter, і Кріс Валасек з IOActive приєднаються до команди фахівців в дослідницькій лабораторії Uber в Пітсбурзі (Пенсільванія, США). Цей відділ, зокрема, займається створенням систем для роботизованих автомобілів.
Відомо, що панове Міллер і Валасек будуть працювати разом з провідними фахівцями в галузі безпеки з метою проектування максимально надійних і стійких до злому автомобільних електронних систем.
Додамо, що нещодавно Uber уклала партнерську угоду з університету Арізони (США) про розвиток технологій, які в перспективі допоможуть при створенні роботизованих транспортних засобів.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас