Японський трейдер ігнорував новини про обвал китайського ринку і за добу заробив $34 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський трейдер ігнорував новини про обвал китайського ринку і за добу заробив $34 млн

Фондовий ринок
2112
У той час як багато хто втрачав мільйони на азіатських фондових ринках, японець під ніком СНД продовжував торгівлю. Завдяки цьому, він за одну добу заробив 34 млн дол.
Китайські ЗМІ стали однією з причин розпочатого зниження котирувань. Ігноруючи пресу і не аналізуючи, як впливає на ринок ситуація в Китаї або ціни на нафту, СНД почав продавати короткі ф’ючерсні контракти. Продаж короткого ф’ючерсу вигідна трейдеру, коли ціна на контракт після продажу знижується. У такому випадку можна продати контракт за високою ціною і потім купити назад за нижчою. Справа, звичайно, ризикова, але прибуток від коротких ф’ючерсів часто виправдовує ризики.
Майже два тижні трейдер готувався до одного дня. Спочатку 12 серпня СНД помітив цікавий тренд на японському фондовому ринку індекс Nikkei – індекс біржі став знижуватися. Трейдер продав 200 коротких ф’ючерсних контрактів, а через тиждень ще 21 серпня 1300. Nikkei знову продемонструвала зниження і СНД відновив торгівлю. Китайські новини трубили про падіння ринку, а СНД в той час пішов проти тренда і замість викупу контрактів продовжив продавати короткі ф’ючерси.
Увечері 24 серпня паніка інвесторів потягнула Nikkei ще нижче і на думку трейдера, досягла свого піку. СНД почав скуповувати контракти за мінімальною, на його думку, ціною. Таким чином, він за один день заробив близько $34 млн.
Нагадаємо, спад економічного зростання в Китаї став однією з головних причин падіння акцій Apple, Facebook і Google на десяток відсотків.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас