Ціна російського газу: Демчишин повідомив, на яку знижку може претендувати Київ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна російського газу: Демчишин повідомив, на яку знижку може претендувати Київ

Енергетика
1447
Ціна природного газу з Росії в четвертому кварталі 2015 р. для України може скласти $ 250, але Київ має шанс відстоювати свою ціну завдяки реверсним потокам, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.
“Ціна, за якою ми можемо купувати з Росії газ у четвертому кварталі, без знижок буде десь на рівні $ 250. До цього були різні знижки. … Але наша можливість не купувати у них газ, маючи реверсний потік, дає їм розуміння того, що ми будемо відстоювати свої інтереси, ми не змушені купувати по будь-якій ціні. Ціна, за якою ми готові купувати, повинна бути об’єктивною, обґрунтованою та вигідною для нас “, – сказав міністр.
В.Демчишин додав, що вважає економічно обґрунтованою знижку для України в розмірі не менше $ 30-40.
“У третьому кварталі вони (РФ – Ред.) запропонували $ 40 знижки. Яка знижка на четвертий квартал – поки не відомо, йде дискусія. Але я думаю, що така знижка повинна бути, тому що є економічне обгрунтування: для того щоб доставити газ для європейських партнерів Росії, вони повинні прокачати через Україну, і витратити не менше $30, а ми, викуповуючи на східному кордоні, цих витрат не несемо. Знижка, щонайменше, в $30-40 є обґрунтованою”, – пояснив міністр.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас