СБУ викрила два конвертаційні центри з щомісячним обігом в 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила два конвертаційні центри з щомісячним обігом в 1 млрд грн

Кримінал
687
Служба безпеки України викрила в Дніпропетровську та Харкові два конвертаційні центри з щомісячним обігом в 1 млрд. гривень.
Про це повідомили в прес-службі СБУ.
Як повідомили в прес-службі, для виведення коштів в “тінь” зловмисники створили 67 фіктивних фірм, які оформляли безтоварні угоди з місцевими підприємствами. Таким чином, більше сотні суб’єктів господарювання переводили гроші у готівку або штучно формували податкові кредити для ухилення від сплати податків до бюджету.
Співробітники СБУ вилучили майже 4 млн гривень, печатки фіктивних підприємств, системи “клієнт-банк”, векселі та “сміттєві” цінні папери, які використовувалися для поповнення статутних фондів замовників. Також зловмисники зберігали п’ять одиниць нарізної та травматичної зброї. Також накладено арешт на 53 рахунки, що належать фіктивним фірмам. Нині на рахунках вже зафіксовані понад 17 млн гривень.
Порушено кримінальні виробництва за ч. 2 ст. 205 і ч. 3 ст. 209 КК України.
Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації та функціонування конвертаційних центрів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас