Депутати пропонують «роздавати» землю під альтернативну енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують «роздавати» землю під альтернативну енергетику

Енергетика
1304
Кілька днів тому під куполом Верховної Ради був зареєстрований законопроект №2529а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури землевідведення для будівництва об’єктів з виробництва теплової та/або електричної енергії з використанням відновлюваних джерел енергії та/або біологічних видів палива».
Документ розроблений для підвищення енергетичної незалежності та прискорення розвитку альтернативної енергетики в Україні.
У пояснювальній записці йдеться, що досягнення зазначеної мети передбачено шляхом удосконалення законодавчої бази у сфері використання земель для будівництва зазначених вище об’єктів за рахунок:
- Розміщення таких об’єктів на земельних ділянках всіх категорій земель без зміни їх цільового призначення;
- Надання земельних ділянок із земель державної або комунальної форми власності у користування власникам зазначених об’єктів за відсутності плану зонування або детального плану території.
Крім того, документ пропонує внести зміни до нормативно-правової бази цієї сфери.
На думку ініціаторів, законопроект матиме вагомий вплив на регіональний розвиток, зокрема, сприятиме забезпеченню стабільної роботи сфери тепло- та електропостачання на регіональному рівні.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас