Банк Америки прогнозує обвал китайського фондового ринку ще на 35% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Америки прогнозує обвал китайського фондового ринку ще на 35%

Фондовий ринок
775
Фондовий індекс Shanghai Composite повинен впасти ще на 35%, перш ніж акції китайських компаній, знову стануть привабливими, вважають експерти банку Америки.
Фондовий аналітик інвестбанку Девід Куї вважає, що поточна оціночна вартість акцій китайських компаній є невиправдано високою з урахуванням ослаблення економіки КНР, що продовжується.
“Як тільки люди зрозуміють, що уряд відходить від прямих інтервенцій на фондовому ринку, безліч інвесторів почне знову продавати акції”, – говорить Куї.
Він вважає, що China Securities Finance, яка отримує кошти у вигляді кредитів від Народного банку Китаю і забезпечує ринок ліквідністю, ймовірно, припинить прямі покупки на фондовому ринку протягом одного-двох місяців.
Китайський індекс Shanghai Composite піднявся в п’ятницю, 28 серпня, за підсумками другої сесії поспіль, додавши до закриття ринку на 4,8%. Напередодні цей індикатор підскочив на 5,3%, і, за даними джерел агентства Bloomberg, підйом ринку пов’язаний з поновилося проведенням інтервенцій владою країни.
Джерела зазначають, що Пекін хоче домогтися стабілізації фондового ринку напередодні військового параду в рамках урочистих заходів з нагоди 70-річчя закінчення Другої світової війни. Він пройде 3 вересня.
Значення Shanghai Composite в даний час на 47% вище рівня того ж періоду роком раніше, проте статдані по китайській економіці вказують на ослаблення зростання.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас