Уряд визначився з умовами поставок російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд визначився з умовами поставок російського газу

Енергетика
1097
Україна наполягає на збереженні торішніх механізмів поставок природного газу з Російської Федерації і його транзит до Європи. Про це на спільному брифінгу з Прем’єром Литви Альгірдас Буткявічюс заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
Загалом, мова йде про підписання тристороннього протоколу між Україною, Росією та ЄС.
«Ми переконані, що єдиним механізмом забезпечення транзиту газу до ЄС, так і стабільності поставок в Україну є застосування аналогічних механізмів, які були в минулому році між ЄС, Україною і Росією – це тристоронній протокол між ЄС, Україною і РФ і доповнення до газового контракту за типом того, що був у минулому році », – заявив чиновник.
Як повідомлялося, Єврокомісія також сподівається на укладення в цьому році аналога “зимового пакета”.
Нагадаємо, Україна з 1 липня перестала купувати російський газ через відсутність домовленостей про ціну на третій і четвертий квартал 2015 року. “Нафтогаз” на даний момент отримує паливо тільки по реверсу з ЄС, в основному, через територію Словаччини.
Попередньою взимку в опалювальний сезон Україна закуповувала російський газ на тимчасових умовах. Ці домовленості були названі “зимовим пакетом”. Він передбачав передоплату за газ, однак не регламентував обсяги закупівель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас