Хакери викрали дані від 220 000 акаунтів ідентифікатора Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери викрали дані від 220 000 акаунтів ідентифікатора Apple

Кримінал
625
За даними експертів комп’ютерної безпеки WooYun, більш 220 000 акаунтів ICloud були вкрадені за допомогою шкідливого ПО, замаскованого під джейлбрейк-твіки. Тому користувачам пристроїв з джейлбрейком слід бути гранично уважними при використанні програм з Cydia.
Експерти заявили, що через Cydia поширюється на ряд додатків і твиків, які викрадають інформацію користувача зі зламаних IOS-пристроїв і передають на сервери зловмисників.
Звіт експертів не містить конкретну інформацію про розробників шкідливого ПЗ і назв твиків. Стверджується, що шахраї активно використовують бекдори в неофіційних додатках, з метою отримання даних про облікові записи ідентифікатора Apple. З цією інформацією хакери можуть отримати доступ до персональних даних користувачів: платіжними картками, повідомлень, контактів, електронній пошті і т.і.
Одним з головних питань для власника «яблучної» техніки полягав у тому, чи варто робити джейлбрейк. Адже завжди є сумніви на рахунок безпеки гаджета. Деякі користувачі, схильні вважати, що злом пристрою не робить його менш захищеним і навіть навпаки: використовувані для джейлбрейка проломи безпеки закриваються після виконання процедури. Однак не все так просто.
Користувач Reddit під ніком ZippyDan стверджує, що багато продавців гаджетів в Китаї реалізують iPhone та інші IOS-пристрої вже зламаними. Висока ймовірність того, що на частину цих пристрій також завантажуються шкідливі твіки, які викрадають інформацію у користувачів, що нічого не підозрюють.
На жаль, конкретні деталі і назви шкідливих розширень поки невідомі. Найкраще, що можуть зробити зараз власники джейлбрейкнутих iPhone і IPad – не встановлювати твіки з ненадійних репозиторіїв. Крім того, слід активувати двоетапну авторизацію, що дозволяє підвищити безпеку даних при використанні ідентифікатора Apple на різних пристроях.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас