Біометричні технології міцно проникають у фінансову галузь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біометричні технології міцно проникають у фінансову галузь

Технології&Авто
595
Останнім часом новинні стрічки переповнені повідомленнями про появу нових методів біометричної ідентифікації користувача при здійсненні оплати. Цей тренд встановився в багатьох сферах і швидко набирає популярності. Чого варта нещодавня заява гіганта платіжної індустрії MasterCard про початок тестування ним оплати покупок за допомогою селфі.
Експерти кажуть, що біометричні технології надійно захищають платіжні операції від шахрайських дій, надаючи додатковий рівень захисту. Саме завдяки цьому вони набирають популярності у світі. Як повідомляється в дослідженні Tractica “Біометрія для фінансових додатків”, протягом найближчих десяти років кількість пристроїв, що підтримують біометричні рішення, зросте в десять разів – з 4,7 млн одиниць в 2015 році до 43,7 млн в 2024 році, демонструючи щорічне зростання на 38%.
“Багато галузей близькі до впровадження біометричних рішень, однак фінансова сфера зробила це раніше від інших”, – відзначив головний аналітик Tractica Боб Локхарт.
“Банкомати з вбудованими зчитувачами відбитків пальців, сканером райдужної оболонки ока і малюнка вен все частіше з’являються в різних куточках світу, особливо в країнах з високим рівнем шахрайства. А мобільний банкінг в різних країнах підтримує ще більше рішень біометричної ідентифікації”, – додав пан Локхарт.
Як повідомляється у звіті, до 2020 року 65% всіх транзакцій – а це, за різними оцінками, близько 126 млрд операцій – в мобільній комерції буде авторизуватися за допомогою біометрії.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас