ДАІ Дніпропетровська почала стежити за рухом за допомогою дронів, що літають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІ Дніпропетровська почала стежити за рухом за допомогою дронів, що літають

Технології&Авто
673
В Україні відбуваються певні зрушення в питанні залучення подібної техніки до процесу охорони правопорядку. Так, Дніпропетровське ДАІ почало відчувати в тестовому режимі безпілотний літальний апарат для контролю за безпекою руху. Поки в розпорядженні правоохоронців всього один дрон.
Керівництво служби вважає, що за новітніми технологіями – майбутнє, адже поява сучасних технічних засобів дозволяє вдосконалити і зробити більш ефективною роботу Державтоінспекції.
«Найбільш ефективно апарат себе зарекомендував під час нагляду на дорогах державного значення. З його допомогою співробітникам ДАІ вдалося виявити і зафіксувати порушення, допущені водіями на відстані більше 5 кілометрів від місця знаходження екіпажів ДПС. Також було зафіксовано ДТП, а відеоматеріал з місця події може суттєво допомогти правоохоронцям при з’ясуванні обставин і причин цієї події », – зазначив начальник УДАІ Олександр Реуцьков.
Відеозображення з дрона в режимі реального часу відображається на моніторі, що дозволяє використовувати його безпосередньо під час нагляду за дорожнім рухом, оперативно реагувати на дорожню обстановку і стан безпеки на дорозі. Є також можливість записувати зображення на електронні носії, що дозволить надалі правоохоронцям використовувати їх у випадках, передбачених законодавством.
«Новація також може використовуватися не тільки для виявлення порушень ПДР, а також для фіксації і швидкої ліквідації заторів, виявлення руйнувань проїжджої частини, зокрема внаслідок стихійних явищ, а також розкриття злочинів, пов’язаних з незаконними заволодінням авто, мототранспорту та розшуку транспортних засобів, які покинули місце скоєння дорожньо-транспортної пригоди тощо », розповіли в обласному Управлінні ДАІ.
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас