При будівництві магістралей в США будуть задіяні робомобілі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При будівництві магістралей в США будуть задіяні робомобілі (відео)

Технології&Авто
614
У Флориді (США) при проведенні дорожніх робіт планується задіяти інноваційну техніку – вантажівки з системою автопілотування.
Мова йде про спеціальні машини, обладнані так званими «послаблювачами удару» (Impact attenuator). Це особливі пристосування, покликані погасити енергію удару у разі аварії. Автомобілі з «послаблювачами удару» встановлюються в зоні проведення дорожніх робіт або будівництва магістралей для забезпечення безпеки робітників. Крім того, такі машини можуть використовуватися для зміни траєкторії руху транспортного засобу, що врізався, для його відведення в найбільш безпечну область.
Робомобілі з «послаблювачами удару» розроблені компанією Royal Truck & Equipment в рамках спеціальної програми, яку курирує Міністерством транспорту. Передбачається, що система автопілотування дозволить уникнути травм і каліцтв, які може отримати водій вантажівки у випадку, якщо в нього на великій швидкості вріжеться інша машина.
Контролювати роботу робовантажівок можна трьома способами: за допомогою GPS, за допомогою пульта дистанційного керування, а також шляхом програмування руху за що їхав попереду.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас