У Львові збираються запускати інноваційний проект "Креативний Квартал". — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львові збираються запускати інноваційний проект "Креативний Квартал".

Технології&Авто
586
У Львові збираються запускати інноваційний проект “Креативний Квартал”. Це – комплекс на території понад 15 000 кв. м., де будуть розташовуватися антикафе, коворкінг, стартап-бокси, зали для заходів, хакер-спейс, цифрова лабораторія, творчі майстерні, стартап-банк, еко-парк, парковка і багато іншого. Допомогти проекту вже погодилися Microsoft, Intel, Ericsson, HP, Cisco, компанія Schneider Electric і багато інших. Це проект Іллі Кенігштейна, який з червня цього року є радником мера Львова Андрія садового. За його словами, проект підтримують в мерії, він отримав позитивні відгуки городян.
Ідея проекту в тому, щоб створити місце для зустрічей, спільної роботи представників ІТ і креативних спільнот, підприємців та їх сімей. Тут планується зібрати проекти, засновані на філософії креативного підприємництва та смарт-відпочинку. Його хочуть реалізувати протягом двох років.
Це великий інвестиційний проект і поки що команда, яка ним займається, не вирішила, де саме його створювати. «Безумовно це має бути місце, що підпадає під критерії міського кварталу. З іншого боку у цього місця повинен бути сильний магнетизм, атмосферність і історія», – пояснює Ілля. Одне з можливих місць створення – Трамвайне депо на перехресті вулиць Сахарова і Вітовського.
Воно було створене віденською фірмою Siemens & Гальске, яка почала будівництво ліній трамвая і депо в тисяча вісімсот дев’яносто три році. Це – пам’ятник архітектури, воно називалося «Електростанція Едісона”, але зараз воно – в жахливому стані. Для реставрації потрібні гроші, яких у комунального підприємства «Львівелектротранс» немає.
В одному з ангарів влади хотіли відкрити «Музей історії техніки», але рішенням цього вже 11 років. «Якщо у нас вийде заїхати в депо, ми проведемо реконструкцію цих приміщень, нічого будувати не будемо, це – дуже атмосферне місце», – говорить Ілля.
Нагадаємо, Ілля Кенігштейн на початку червня цього року відгукнувся на пропозицію чиновника і зайняв посаду позаштатного радника Садового з інновацій та інвестицій. У мера міста в команді позаштатних радників вже є Яника Мірило, активно займається проблемами електронного уряду в Україні. Однією з цілей роботи Іллі – з часом перетворити Львів на місто стартапів
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас