У Instagram тепер можна публікувати не тільки квадратні фото і відео — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Instagram тепер можна публікувати не тільки квадратні фото і відео

Технології&Авто
327
Останнє оновлення програми дозволяє публікувати фотографії і відео не тільки в квадратному, а й в прямокутному форматі. Тим самим Instagram відмовився від одного зі стовпів, на яких трималася концепція програми. У своєму блозі розробники кажуть, що пора «виходити за рамки».
Квадратні фото і відео нікуди не зникнуть, але ж до них користувачі Instagram тепер зможуть завантажувати прямокутні зображення і ролики, у вертикальному або горизонтальному форматі. Таке рішення розробники пояснюють тим, що, за їхніми підрахунками, одну з п’яти фотографій або відео користувачі не вантажать через обмеження «по квадрату».
«Ми знаємо, що не всі фото і відео добре виглядали в квадратному форматі: друзів доводилося обрізати на групових фото, головного героя відео доводилося затискати в невидимі рамки, і ніяк не вдавалося зловити в кадрі міст Золоті Ворота від початку до кінця», – пояснює команда програми.
Тепер, при завантаженні фотографії або відео в лівому нижньому кутку з’явиться іконка з двома стрілочками, за допомогою якої можна буде змінити формат відображення.
Користувачі соцмереж неоднозначно взяли новинку. Частина користувачів вважає оновлення давно необхідною функцією, інша ж частина – відходом від початкових традицій і засад програми.
Першим відео, що демонструє новий формат, став трейлер в майбутнього фільму «Зоряні Війни» в офіційному акаунті Зоряні війни.
Оновлення вже можна скачати в магазинах додатків, однак доступно воно поки що не всім користувачам. Так що, якщо у вас ще не з’явилася іконка в нижньому лівому куті екрану, варто почекати. Крім цього, оновлення торкнулося фільтрів для відео. Тепер на відеоролики можна вішати все ті ж фільтри, що і на фотографії, а не кілька окремо виділених, як раніше.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас