Пекін продає облігації США, щоб отримати долари для підтримки юаня, - джерела — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пекін продає облігації США, щоб отримати долари для підтримки юаня, - джерела

Фондовий ринок
1098
Китай в цьому місяці продав частину належних йому US Treasuries, щоб за рахунок виручених доларів згладити ослаблення курсу юаня після шокової девальвації 11 серпня, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.
В якості каналів для цих угод Пекін використовує прямі продажі, а також діє через агентів в Бельгії та Швейцарії. Про обсяги операцій поки нічого не відомо.
За даними одного з джерел Bloomberg, влада Китаю обговорила скорочення вкладень в американські держоблігації з Вашингтоном.
Народний банк Китаю (ЦБ країни) і посольства США в Пекіні не коментують цю інформацію.
Минулої п’ятниці міністр фінансів США Джейкоб Лью заявив в телефонній бесіді з віце-прем’єром Держради КНР Ван Яном, що Вашингтон “буде уважно відстежувати” подальші зміни режиму валютного курсу в Китаї.
У червні поточного року (останні доступні дані американського Мінфіну) Китай підвищив інвестиції в держоблігації США на $1 млрд в порівнянні з травнем – до $1 трлн 271 млрд. Китай є найбільшим власником казначейських зобов’язань США.
Міжнародні резерви КНР на кінець липня становили $ 3,65 трлн, скоротившись на 7,9% за останні 12 місяців. За оцінками аналітиків, до кінця року резерви будуть падати приблизно на $ 40 млрд на місяць через інтервенції Пекіна на фінансових ринках.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас