ЦБ Китаю в середу влив у фінансову систему понад $20 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Китаю в середу влив у фінансову систему понад $20 млрд

Фондовий ринок
691
Народний банк Китаю (НБК, центробанк країни) в середу провів короткострокові операції надання ліквідності Short-term Liquidity Operations (SLO) на 140 млрд юанів ($ 21,80 млрд) для підвищення ліквідності у фінансовій системі, йдеться в повідомленні на сайті ЦБ.
Операції SLO строком на шість днів були проведені після закриття основних торгів на китайських фінансових ринках в середу під 2,3%.
Китайський ЦБ запустив програму SLO в 2013 році, щоб знизити коливання ліквідності і стабілізувати вартість фінансування на міжбанківському ринку.
У вівторок НБК, щоб підтримати економіку та учасників ринків, прийняв рішення про зниження основних процентних ставок вп’яте з листопада 2014 року, а також переглянув нормативи резервних вимог для банків. Ставка за річними кредитами знижена на 25 базисних пунктів (б.п.) – до 4,6%, норми резервування зменшені на 50 б.п.
Проте в середу фондовий індекс Shanghai Composite продовжив зниження п’яту сесію поспіль, його падіння за цей період стало рекордним з 1996 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас