Залізниці мають намір залучити 22 млрд грн позик і розрахуватися за зобов'язаннями на 28 млрд грн, - фінплан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізниці мають намір залучити 22 млрд грн позик і розрахуватися за зобов'язаннями на 28 млрд грн, - фінплан

Кредит&Депозит
223
Фінансовий план залізниць України на 2015 рік передбачає залучення запозичень в сумі 22,4 млрд грн та повернення коштів за раніше залученими запозиченнями на суму 27,8 млрд грн.
Згідно з пояснювальною запискою до фінплану залізниць, станом на 1 січня 2015 залишок за фінансовими зобов’язаннями склав 42,8 млрд грн (за курсом 23,5 грн / $ 1), на кінець 2015 року залишок планується 37,4 млрд грн, тобто , очікується зниження на 5,3 млрд грн.
“У 2015 році передбачено залучення довгострокових кредитів у сумі 7,9 млрд грн, з яких 2 млрд грн (у тому числі 1,67 млрд грн – капітальні вкладення, 0,33 млрд грн – ПДВ) планується направити на виконання програми капітальних вкладень, і 5,9 млрд грн на перекредитування існуючої заборгованості “, – наголошується в документі.
Крім цього, проектом фінансового плану передбачено залучення коштів шляхом розміщення довгострокових облігацій на суму 4 млрд грн.
“Дана сума передбачається як одне з джерел для фінансування потреб залізничної галузі в частині поповнення обігових коштів і рефінансування заборгованості”, – йдеться в пояснювальній записці.
Також передбачається залучення короткострокових кредитів у сумі 10,5 млрд грн і погашення в сумі 10,6 млрд грн – це переважно кредити до одного місяця, овердрафти для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати та ліквідації касових розривів.
“У періоди виплати заробітної плати та розрахунків з бюджетом залізниці гостро відчувають тимчасовий дефіцит оборотних коштів, тому це право на отримання короткострокових кредитів / овердрафтів для забезпечення, відповідно до чинного законодавства, своєчасної виплати заробітної плати та платежів до бюджету, дозволить стабілізувати соціальну напруженість в залізничній галузі. Таким чином, на кінець 2015 року короткостроковий кредитний портфель планується нульовий “, – повідомляється в тексті документа.
Залучення коштів для придбання основних фондів через механізм фінансового лізингу в 2015 році не планується. Погашення заборгованості з фінансового лізингу в 2015 році становитиме 0,4 млрд грн. На кінець 2015 року заборгованість з фінансового лізингу складе 0,3 млрд грн.
Як повідомлялося, “Укрзалізниця” 12 травня поточного року заявила про порушення зобов’язань з виплати основної суми за деяким внутрішнім двосторонніми кредитними угодами, крос-дефолт по єврооблігаціях і плани реструктуризації боргу перед приватними кредиторами на 32 млрд грн при загальній сумі боргу в 37,5 млрд грн, у тому числі внутрішнього – 22 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас