Кабмін пропонує платити кримським татарам потрійну пенсію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує платити кримським татарам потрійну пенсію

Казна та Політика
2109
У Верховній Раді зареєстрований законопроект, який дозволить кримським татарам отримувати потрійну пенсію за роботу в депортації.
Кабінет міністрів України від 3 серпня зареєстрував у Верховній Раді проект закону про внесення зміни до статті 24 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (щодо стажу депортованих осіб). Реєстраційний номер законопроекту 2466.
“Депортованим особам, які перебували на спецпоселенні, що визначається періодом з моменту депортації до моменту зняття режиму спецпоселень, стаж їх роботи за період спецпоселення зараховується до страхового стажу для призначення пенсії в потрійному розмірі”, – йдеться в тексті законопроекту 2466.
Згідно Закону України “Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою”, Україна визнає депортації народів, національних меншин та осіб з місць постійного проживання на підставі рішень, прийнятих органами державної влади СРСР або союзних республік, як незаконні та злочинні акти. Держава Україна визначає відновлення прав громадян України з числа депортованих осіб одним із пріоритетних напрямків політичного, соціально-економічного, культурного і духовного розвитку суспільства.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас