Найбагатші люди планети втратили $ 182 млрд за тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатші люди планети втратили $ 182 млрд за тиждень

Фондовий ринок
2310
Через зниження цін на світових ринках всього за тиждень 400 найбагатших людей планети втратили $ 182 млрд.
Відповідні дані наводить Bloomberg Billionaires Index. Тільки в п’ятницю на тлі відходу фондового індексу Standard & Poor’s 500 нижче 2000 пунктів сукупний статок найбагатших людей світу скоротився на $ 76 млрд.
Це найбільш різке падіння обсягу найбільших світових статків з вересня минулого року, коли Bloomberg почав вести рейтинг грошових коштів мільярдерів в динаміці.
В абсолютному вираженні найбільш відчутних втрат зазнав Уоррен Баффетт. Акції компанії Berkshire Hathaway, мажоритарним акціонером якої він є, впали більш ніж на 5%. В результаті статок Баффетта зменшився на $ 3,6 млрд.
«$ 182 млрд – це величезна сума, але для 400 мільярдерів вона не настільки значна. Такі тижні, як цей, виглядають дуже погано, але якщо зробити крок назад і подивитися на все в перспективі, то стає зрозуміло, що це не катастрофа», – пояснив виданню директор консалтингової компанії Aspiriant Джон Коллінс.
Відзначимо, фондовий ринок США напередодні серйозно просів слідом за розпродажем акцій в Європі та Азії. Негативний вплив на світові ринки зробили, в тому числі, слабкі дані з Китаю. Ділова активність у переробній промисловості КНР знизилася в серпні до мінімального рівня за останні шість років.
Крім того, вплив на настрої інвесторів надає спад очікувань, що Федеральна резервна система США проведе перший за довгий час підйом базової процентної ставки вже на найближчому засіданні, яке пройде у вересні.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас