Банки будуть складати квартальну фінансову звітність за новими вимогами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки будуть складати квартальну фінансову звітність за новими вимогами

Фондовий ринок
643
Національний банк України привів проміжну (квартальну) фінансову звітність банків у відповідність до вимог міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ), повідомляється на сайті регулятора.
Відповідні постанову №540 від 18 серпня, яким затверджено зміни до постанови НБУ від 24 жовтня 2011 №373 та Інструкції про порядок складання та оприлюднення фінансової звітності банків України, оприлюднене на веб-сайті НБУ і набуває чинності з 1 грудня 2015 року.
“Таким чином, банки, починаючи з першого кварталу 2016 року, становитимуть квартальну фінансову звітність за новими вимогами”, – наголошується на веб-сайті регулятора.
Згідно з постановою, відтепер форми проміжної фінансової звітності будуть відповідати вимогам річної, що полегшить порівняння інформації у фінансовій звітності.
Зокрема, в проміжну фінансову звітність в паперовому вигляді додатково увійдуть ще дві форми: проміжний скорочений звіт про зміни у власному капіталі та проміжний стислий звіт про рух грошових коштів.
Регулятор відзначає, що до вказаної дати банку необхідно організувати роботу з доопрацювання бізнес-процесів для переходу на відображення в бухобліку операцій відповідно до вимог МСФЗ, а також доопрацювати відповідні програмні комплекси.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас