Яценюк доручив ДФС створити "білу" книгу чесних операторів на ринку АПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк доручив ДФС створити "білу" книгу чесних операторів на ринку АПК

Аграрний ринок
220
Прем’єр міністр України Арсеній Яценюк має намір доручити Державній фіскальній службі (ДФС) сформувати перелік, до якого увійдуть чесні оператори на ринку аграрної продукції України.
“Я дам доручення ДФС створити, щось на подобу,” білої “книги чесних операторів на ринку аграрної продукції”, – сказав прем’єр в ході наради з зернотрейдерами в Переяслав-Хмельницькому в п’ятницю.
Він також пообіцяв обговорити з главою Національного банку України питання обмежень по розрахунках за готівкові кошти на ринку агропродукції.
“Як виловили цих красенів, які купували зерно, у них немає на ПДВ-рахунках грошей, і вони не можуть виписати податкову накладну. В принципі через те, що ми ввели цю систему (адміністрування ПДВ – ред. Відбиваємо щотижня 3- 4 млрд (грн – ред.) “лівого” ПДВ “, – додав він.
Як повідомлялося, прем’єр-міністр А.Яценюк доручив ДФС спільно з операторами ринку зерна вжити заходів щодо його детінізації.
Раніше в ЗМІ з’явилася інформація про арешт ДФС в портах партій зерна трьох іноземних компаній – Bunge, Glencore і Louis Dreyfus. Учасники ринку повідомили, що такі дії пов’язані з боротьбою контролюючих органів з “сірим” ринком зерна і компаніями, які ухиляються від сплати податків. Група терміналів “ТІС” підтвердила арешт ДФС понад 31 тис. тонн зерна, що належить трейдерській компанії Louis Dreyfus Group, на території терміналу “ТІС-Зерно” в порту “Південний”. Bunge також підтвердила блокування партій зерна в Миколаївському морському торговому порту.
Європейська бізнес асоціація, Українська зернова асоціація звернулися до влади країни з проханням припинити незаконні дії на ринку зерна компаній-посередників, які здійснюють скупку зернових за готівку в іноземній валюті.
Згідно з інформацією Всеукраїнської аграрної раді, без нормалізації ситуації на ринку зерна можливе подальше падіння цін на сільгоспкультури в Україні.
У ДФС заявили, що зазначені заходи прийняті відносно суб’єктів господарювання, що мають ознаки фіктивності та представляються зернотрейдерами, чим порушуються вимоги чинного законодавства шляхом ухилення від сплати податків до державного бюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас