Ципрас передав президентові країни прохання про відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ципрас передав президентові країни прохання про відставку

Казна та Політика
809
Голова уряду Греції Алексіс Ципрас в четвер передав президентові країни Прокопіс Павлопулос прохання про відставку, повідомляє грецький телеканал ЕРТ.
З цього моменту, відповідно до грецьким законодавством, функції глави уряду переходять до голови Верховного суду Греції Василіки Тану-Хрістофілу.
А.Ципрас втратив парламентську більшість після того, як прихильники жорсткої лінії в правлячій коаліції СІРІЗА виступили проти угоди з іноземними кредиторами щодо врегулювання грецького боргу.
Раніше повідомлялося, що дострокові вибори можуть пройти в Греції 20 вересня.
Правляча партія СІРІЗА, лідером якої є Ципрас, перемогла на парламентських виборах у січні цього року. Передвиборна кампанія будувалася на відмову від жорстких заходів бюджетної економії, і умови третього пакета допомоги, що мали серйозні реформи і скорочення держвидатків, йдуть врозріз з позицією партії.
У ході голосування по третьому пакету допомоги, який пройшов 14 серпня, 32 депутата від СІРІЗА висловилися “проти” і 11 чоловік утрималися. Програма була схвалена лише завдяки підтримці опозиційних партій.
Відмова багатьох представників правлячої партії в парламенті підтримати Ципраса означає, що “прем’єр фактично втратив підтримку більшості”, заявив міністр енергетики Греції Панагіотіс Скурлетіс.
За версією аналітиків, Ципрас сподівається, що його партія знову переможе на виборах, проте в парламент увійдуть ті її члени, які підтримують нинішню політику. Результати різних опитувань свідчать про те, що такий результат цілком імовірний.
Зберігається популярність Ципраса робить його фаворитом серед можливих претендентів на посаду прем’єра у разі проведення дострокових виборів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас