Хто не потрібен роботодавцю? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто не потрібен роботодавцю?

Особисті фінанси
4840
Криза, про яку всі не втомлюються говорити, внесла свої корективи в потреби роботодавців у певних групах персоналу. Аналітики кар’єрного порталу rabota.ua проаналізували, в яких професійних сферах цього року була мінімальна кількість вакансій і склали рейтинг непопулярних професій.
З цілком зрозумілих причин у ньому виявилися представники відразу двох юридичних спеціалізацій – трудове право та інтелектуальна власність.
Виходячи з нинішніх потреб підприємств та кількості юристів на ринку праці, вже готових працевлаштуватися юристів більше, ніж підприємств, готових їх прийняти. Найменше роботодавці потребують дотримання тонкощів трудового законодавства – очевидно, припустивши, що їх знань вистачить для ведення поточної діяльності або залучаючи в спірних питаннях фахівців за відрядним принципом. І, ймовірно, їм не до інтелектуальної власності – хоча в кризу часто відкриваються нові напрямки або розробляються нові продукти по стратегії «блакитного океану».
Крім того, в список «мінорних» вакансій потрапили інженери тютюнової промисловості, екскурсоводи, бібліотекарі, особисті охоронці, психологи й екологи. Список вийшов досить строкатим – якщо незатребуваність бібліотекарів цілком зрозуміла, так само як і згаслий інтерес роботодавця до психологів і особистих охоронців, то радіо і тютюнову промисловість не назвеш зовсім вже песимістичними сферами в плані працевлаштування. Тим не менш, що маємо, те маємо.
Хто не потрібен роботодавцю?
Говорячи про прогнози до кінця року, є ймовірність того, що юристи, бібліотекарі, екологи та гіди так і залишаться незатребуваними. Юристи – через переповнення ринку фахівцями, бухгалтера – держава наша не в змозі поліпшити їхнє життя, а приватних бібліотек в нашій країні не так вже й багато. Про екологію і говорити нічого – будучи популярним напрямком у вузах ще років 5-10 тому, ця професія так і не змогла знайти собі практичного застосування. З приводу інших професій – можливо, бізнес-сезон внесе позитивні зміни в їх затребуваність. Як то кажуть – поживемо побачимо.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас