Основна проблема електронного адміністрування ПДВ - це вимивання коштів, - підприємці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Основна проблема електронного адміністрування ПДВ - це вимивання коштів, - підприємці

Казна та Політика
1091
Основною проблемою введення електронного адміністрування ПДВ є вимивання коштів, яке в умовах економічної кризи призводить до закриття підприємств, втечі інвесторів з України, а також виведення активів і підприємств в сусідні країни.
Прийняття Верховною Радою законопроекту від 16.07.2015 року із запізненням на місяць створило ситуацію, за якої платники податків були змушені працювати в системою електронного адміністрування ПДВ в умовах некоректної формули розрахунку реєстраційної суми. Це спричинило за собою труднощі в реєстрації продавцем – постачальником податкових накладних за червень і липень 2015 року, застосування штрафних санкцій за заниження податкових зобов’язань за червень 2015 в разі подання уточнюючих розрахунків на суму податкових зобов’язань за податковими накладними, зареєстрованими із запізненням тощо.
У свою чергу, Державна фіскальна служба рішуче налаштована на те, щоб восени очистити систему електронного адміністрування від фіктивних податкових кредитів.
“Що нам дуже важливо? Нам важливо дійсно до кінця року, але реально ми цього очікуємо у жовтні та листопаді цього року, вичистити повністю весь незрозумілий податковий кредит, якій існував в системі. І найбільшим досягненням буде є те, що ми зможемо зменшити кількість перевірок бізнесу, нам не потрібні будуть позапланові перевірки, зустрічні перевірки, тому що в абсолютній більшості вони були саме з приводу операцій з контрагентами. Я вважаю, що для великого бізнесу це поліпшення “, – заявив голова ДФС Роман Насіров.
Крім прямого вимивання коштів для підприємств стала проблемою відмова органів ДФС в поверненні платникам податків раніше сплачених сум податку з бюджету та з електронного рахунку, а це в свою чергу, є грубим порушенням чинних норм законодавства.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас