Директор юрдепартаменту НБУ Новиков переходить на пост замдиректора-розпорядника Фонду гарантування вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Директор юрдепартаменту НБУ Новиков переходить на пост замдиректора-розпорядника Фонду гарантування вкладів

Казна та Політика
548
Директор юридичного департаменту Національного банку Віктор Новиков переходить на посаду заступника директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
Таке рішення обумовлене необхідністю якісно посилити керівний склад фонду, враховуючи останні законодавчі зміни в його статусі.
Зокрема, повідомляється, що законом “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку)” істотно посилена інституційна незалежність фонду, яка передбачає створення в його структурі консолідованого офісу з продажу активів неплатоспроможних банків.
Це вимагає значних змін у структурі фонду.
Відзначається, що призначення з 19 серпня Новикова на посаду заступника директора-розпорядника фонду – один із перших кроків у цьому напрямку.
Голова Національного банку Валерія Гонтарєва висловила впевненість, що професійні знання і досвід Новикова принесуть велику користь фонду.
Новиков очолював юридичний департамент і входив до складу правління Нацбанку з листопада 2009 року.
З березня 1997 року працював у центральному апараті Національного банку – начальником відділу, заступником начальника управління, заступником директора юридичного департаменту, з 1994 року – начальником юридичного відділу Запорізького обласного управління Національного банку.
Новиков народився 15 грудня 1958 р.
У 1988 році він закінчив Одеський державний університет ім. І. І. Мечникова за спеціальністю “Правознавство” та отримав кваліфікацію юриста.
Заслужений юрист України, нагороджений орденом “За заслуги” III ступеня (2012 рік).
18 серпня йому вручили пам’ятний знак “Національний банк України”.
Як повідомляло агентство, Національний банк 11 серпня призначив директором департаменту інспектування банків колишнього заступника голови правління Укргазбанку Тетяну Лебединець.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас