Мінфін виступає за об'єднання податкової та митниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін виступає за об'єднання податкової та митниці

Казна та Політика
379
Міністерство фінансів України виступає за об’єднання в одну структуру податкової та митної служб.
«Позиція Мінфіну: об’єднати, тому що цього чекає бізнес. Не повинна бути митна служба для платників податків ще одним каральним органом », – повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.
За словами заступника міністра, підвищення ефективності Державної фіскальної служби (ДФС) буде досягатися за допомогою поглиблення співпраці з Мінфіном і ще більшого об’єднання митного та податкового напрямків. Е.Макеєва навела приклад застосування на митницях різних тарифів.
Чому так? Якби відділ тарифів був єдиний в ДФС, можливо, не було б цієї проблеми. Зараз кожна митниця може собі встановлювати, яким тарифом їй користуватися. Хто від цього страждає? Бізнес», – сказала вона.
За словами Е.Макеєвої, митниця не повинна бути структурою, де можна заробляти гроші: «Вона повинна виконувати чіткі завдання – супровід товару на територію України або ззовні. Це сервісна служба. Більше того, бізнес сьогодні скаржиться, що у нас є податковий аудит з боку ДФС, але крім нього, є ще і митний аудит. Реструктуризація ДФС повинна усунути такі проблеми. Об’єднання митниці та податкового напрямки забезпечить скорочення перевірок для бізнесу ».
Заступник міністра зазначила, що об’єднанню митниці та податкової не сприяє і заяви заступник міністра ДФС Костянтина Лікарчука про те, що митницю необхідно відокремити від податкової. «Хоча він (К.Лікарчук, ред) точно знав, куди йшов працювати – він йшов саме заступником керівника ДФС, а не керівником митниці», – сказала вона.
Заступник міністра зазначила, що питання про передачу митниці на аутсорсинг знаходиться на початковій стадії і ніякого рішення про передачу всієї митної служби або окремих митниць поки не розглядається: на сьогодні створена робоча група, яка детально вивчить досвід інших країн, проведе переговори з постачальниками послуг і зробить висновки.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас