На межі абсурду: Зарплати в Україні можуть обкласти ЄСВ за ставкою від 82% до 205%, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На межі абсурду: Зарплати в Україні можуть обкласти ЄСВ за ставкою від 82% до 205%, - експерт

Казна та Політика
18737
Пенсійний фонд розробив законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впорядкування оплати праці)”, прийняття якого може в рази збільшити відрахування єдиного соціального внеску.
Такий крок може звести нанівець застосування понижуючого коефіцієнта, який так важко вводився, і всі інші заходи щодо виведення з “тіні” заробітних плат українців.
“У законопроекті зазначено, що для розрахунку єдиного соціального внеску використовується індикативна заробітна плата. Виходячи з норм законодавства, якщо людина заробляє мінімальну заробітну плату, то для працівників ставка єдиного соціального внеску зростає з середнього 41% в два рази, до 82%, а для бухгалтерів – до 123% і до 205% – для керівників. Крім цього, з заробітної плати працівника, бухгалтера і керівника буде утримуватися 7,2, 10,8 і 18% відповідно “, – пояснив експерт Ілля Несходовський.
Він вважає, що даний законопроект доводить до абсурду оподаткування заробітних плат соціальним внеском.
“Збільшення соціальних гарантій при страхових випадках, а саме – при тимчасовій непрацездатності, нещасному випадку на виробництві, безробіття, а також при збільшенні пенсій закон не передбачає, що створює соціальну нерівність і порушує Конституцію, оскільки передбачає застосування даного закону лише для небюджетних організацій. В результаті цей законопроект сприятиме зростанню тіньової економіки та виплати зарплат в конверті “, – сказав Несходовський.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас