На перехід населення з газу на тверде паливо виділено 500 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На перехід населення з газу на тверде паливо виділено 500 млн грн

Кредит&Депозит
782
Держава виділила для компенсації переходу населення з газу на тверде паливо 500 млн грн і планує розширити дію програми також на одержувачів субсидій, повідомив глава Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук.
“За чинною програмою закладалося близько 500 млн грн на це рік для компенсації. І банки повинні надати свого кредитного ресурсу на рівні ще 1,2 млрд грн. Тобто всього близько 1,5 млрд гривень”, – сказав С.Савчук.
За його словами, до червня 2015 р. включно Держенергоефективності витратила 14 млн грн тільки на компенсацію закупівлі обладнання і матеріалів, але не робіт.
Глава Держенергоефективності розповів, що кредити населенню надають три державні банки: Ощадбанк, Укргазбанк і Укрексімбанк. За його словами, всього вони видали кредитів 17 тис. домогосподарствам на суму близько 300 млн грн.
С.Савчук висловив упевненість, що закладених коштів достатньо, щоб компенсацію отримали також і люди, які оформлять собі субсидії. “Ми вчора прийняли постанову про притягнення до програми субсідіантів, найближчим часом вона буде оформлена і підписана. Після цього сподіваємося, що до цієї програми будуть активно залучатися субсідіанти”, – сказав С.Савчук.
Чиновник нагадав, що держава компенсує до 70% вартості оюладнання і матеріалів для переходу з газу на тверде паливо.
Термін видачі кредитів, за його словами, дуже спрощений. “Є прецеденти, що такі кредити можна отримати буквально за один день”, – зазначив С.Савчук, додавши, що вся необхідна інформація про умови надання кредиту знаходиться в банках.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас