Яценюку не вистачає прозорості та звітності від Фонду гарантування вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюку не вистачає прозорості та звітності від Фонду гарантування вкладів

Кредит&Депозит
1000
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк виступає за проведення повного публічного аудиту витрат Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
Про це глава уряду заявив під час наради з представниками Фонду, передає прес-служба Кабінету міністрів.
“Ми віддали вам 28,9 млрд гривень з державного бюджету на те, щоб ці кошти пішли до Фонду і ви виплачували вкладникам ці кошти. І тому як глава уряду я вимагаю прозорості та звітності”, – звернувся він до директора-розпорядника Фонду.
Глава уряду зазначив, що з 12-ти банків, через які виплачувалися кошти вкладникам збанкрутілих фінустанов, шість потім були оголошені проблемними, а три – неплатоспроможними: “Хто приймав рішення про обрання саме цих банків, які взяли ці гроші і повинні були виплатити їх власникам депозитів, і потім самі збанкрутували?”
“Фонд також повинен відзвітувати про свої витрати. Чому витрати на утримання тимчасових адміністрацій Фонду – а за нашими даними, це близько 8000 осіб, – у цілому по року складають додатково майже 1,8 млрд гривень, які можна було відправити на виплату депозитів?”, – зазначив він.
Яценюк підкреслив необхідність “повного публічного аудиту витрат” Фонду гарантування вкладів.
Прем’єр-міністр також зазначив, що необхідно провести розслідування банкрутства 56 банків для “з’ясування, хто виводив активи, хто з посадових осіб держави стоїть за виведенням активів, хто їм сприяв і куди ці активи поділися”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас