Укрсоцбанк обурений рішенням суду заблокувати 18 млн гривень на коррахунках фінустанов за позовом його позичальника "Проект А" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрсоцбанк обурений рішенням суду заблокувати 18 млн гривень на коррахунках фінустанов за позовом його позичальника "Проект А"

Кредит&Депозит
648
Укрсоцбанк, який входить до групи найбільших банків обурений рішенням Господарського суду Києва заблокувати 18 млн гривень на кореспондентських рахунках фінустанови за позовом його позичальника ТОВ “Проект А”.
Про це в середу журналістам повідомила голова правління банку Тамара Савощенко.
За її словами, відносини банку з групою компаній ІСА “Прайм Девелопмент” підприємця Олександра Башенко, а з часом і з його бізнес-парнером, співвласником ФІНЕКСБАНК Сергієм Осьмухін, почалися ще в 2005 році, коли банк підписав кредитні договори на суму 200 млн доларів на будівництво торгових і офісних центрів.
“Боржники не повернули жодної копійки по тілу кредитів. При цьому позичальники в обхід банку перевели частину застави на компанію” Проект А “, – коментує ситуацію директор блоку управління ризиками Укрсоцбанку Павло Гашковец.
Позов, який розглядається госпсудом Києва, стосується одного з цих епізодів даної судової кампанії.
У 2008 році в один з проектів (офісна будівля по вул. Амосова 12 / С, вежа Horisont Park) без згоди Укрсоцбанку був притягнутий сторонній інвестор “Проект А”.
Коли в 2011 році банк дізнався про це, він оскаржив рішення суду про право власності на будівлю компанії “Проект А” і в судовому порядку визнав недійсним інвестиційний договір, а також договір про іпотеку укладений між “Проект А” і ФІНЕКСБАНК.
Кілька місяців тому “Проект А” подав до суду на Укрсоцбанк, посилаючись на те, що в 2010-2013 роках компанія витратила 18 млн гривень на покращення майна.
Суддя госпсуду Києва Сергій Ковтун заблокував ці кошти на коррахунках банку.
Банк обурений цим фактом і подав до Генпрокуратури заяву про злочин судді, а також має намір звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів для притягнення судді до відповідальності.
Як повідомило агентство, Укрсоцбанк контролюється групою UniCredit.
За даними НБУ, на 1 липня за розміром активів банк займав 7-е місце (45366 млрд гривень) серед 127 діючих банків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас