Google перетворена в новий технологічний конгломерат Alphabet — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google перетворена в новий технологічний конгломерат Alphabet

Фондовий ринок
562
Корпорація Google Inc. оголосила про масштабну реструктуризацію всіх операцій і створення нового материнського холдингу Alphabet Inc. для всіх сервісів.
Як стверджує співзасновник Google Ларрі Пейдж у відкритому листі, нова структура корпорації спростить існуючу схему управління брендами. При цьому він підкреслює, що Google продовжує ламати стереотипи.
Google збереже за собою інтернет-проекти, включаючи однойменний пошуковик і відеосервіс YouTube, а також операційну систему Android і додатки.
Інвестиційний та дослідницький підрозділ перейдуть під управління Alphabet. Аналітик BCG Partners Колін Джілліс вважає, що цей крок дозволить інвесторам більш ясно розуміти профільний бізнес Google і одночасно зверне увагу на інші активи та проекти – від автокерованих автомобілів до передових медичних досліджень.
Всі акції Google будуть автоматично конвертовані в таку ж кількість акцій Alphabet, яка продовжить торгуватися на NASDAQ і збереже тиккери GOOG і GOOGL.
Структура Alphabet, як зазначає Financial Times, нагадує інвесткомпанію мільярдера Уоррена Баффета Berkshire Hathaway, що відповідає баченню Л.Пейджа, озвученому в інтерв’ю виданню торік.
Л.Пейдж і другий засновник Google Сергій Брін відійдуть від управління поточною діяльністю і займуться стратегічними завданнями: перший займе пост головного виконавчого директора Alphabet, другий – її президента. Виконавчим головою ради директорів стане Ерік Шмідт, який зараз обіймає цю посаду в Google Inc.
Нинішній віце-президент Сандарам Пічай, якого називають висхідною зіркою Кремнієвої долини, стане CEO Google.
Реєстрацію холдингова компанія пройде пізніше в цьому році.
За словами Пейджа, назву бренду Alphabet вибрано у зв’язку з тим, що вона відображає мову і базовий набір символів пошуку Google, а також представляє собою гру слів англійською мовою і може перекладатися як “першокласна інвестиція”. Адреса її сайту теж демонструє почуття гумору керівництва – https://abc.xyz.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас