В Україні «полюють» на вантажівки з зайвою вагою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні «полюють» на вантажівки з зайвою вагою

Казна та Політика
991
В Україні за місяць роботи габаритно-вагового контролю було виявлено 134 серйозних порушень з перевантаження вантажівок.
Контроль за вагою такого транспорту здійснювався на дорогах загального користування, як державного, так і місцевого значення.
Про це начальник Управління експлуатаційного утримання доріг та безпеки руху «Укравтодору» Олег Федоренко повідомив прес-службі відомства.
Найбільша кількість недобросовісних «транспортерів» виявлені у Львівській – 34, Волинській – 23, Кіровоградській – 20 областях.
Більшість зафіксованих порушень пов’язані з недотриманням введеного на початку літа обмеження руху транспортних засобів з надмірною вагою в жарку пору року.
«Рухаючись розпеченим асфальтобетоном навантажені важкоатлети залишають на ньому слід – глибокі колії, через які утворюються тріщини, а згодом неймовірних розмірів вибоїни», – вкотре наголосив начальник Управління експлуатаційного утримання доріг та безпеки руху «Укравтодору» Олег Федоренко.
Крім того, у відомстві відзначають, що ще на початку літа звернулися до перевізників товарів, які схильні швидко псуватися, змінити логістику перевезень – зменшити обсяги вантажів або забезпечити здійснення транспортувань в нічний час.
«Упевнений, що здійснення габаритно-вагового контролю значно збільшить дисциплінованість перевізників і забезпечить дотримання ними вагових параметрів… враховуючи вкрай обмежене фінансування дорожники не мають можливості усувати збиток від кожного несумлінного транспортера, а тому уберегти українські дороги від передчасного руйнування і попередити подальший деформаційний процес на вже уражених ділянках можна лише за рахунок дотримання встановлених правил», – заявив пан Федоренко.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас