Мінінфраструктури розраховує на надходження 40 млрд грн на ремонт доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури розраховує на надходження 40 млрд грн на ремонт доріг

Казна та Політика
1739
Міністерство інфраструктури України розраховує на надходження до цільового фонду 40 млрд грн на ремонт доріг.
Про це на прес-конференції заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.
“Цього року трохи більше 3 млрд грн було виділено на систему “Укравтодору”. Це менше 10% від того, що необхідно на ямковий ремонт. Якщо буде створено державний цільовий фонд, за нашими розрахунками, до 40 млрд грн може потрапити в цей фонд, з яких приблизно 26 млрд можна буде використовувати на дороги державного значення. Решта грошей піде на дороги місцевого значення”, – повідомив він.
Він зазначив, що розподіл коштів з цільового фонду відбуватиметься в наступному порядку: 35% – на місцеві дороги, 65% – на дороги державного значення.
“У разі прийняття закону про державний дорожній фонд, у нас чітко буде визначено, що всі гроші від акцизу, який збирається державою за імпортоване паливо, йдуть в цільовий державний фонд. Ми знову ж з колегами з транспортного комітету вже завершили обговорення даного законопроекту, вже прописали формулу, яким чином відбуватиметься розподіл грошей цільового фонду. Приблизно 35/65 буде. 35% – на місцеві органи влади, 65% – на дороги державного значення. Формули передбачають, що розподіл буде автоматичним”, – повідомив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас