НБУ ввів безкоштовні тарифи на підкріплення кас банків розмінними монетами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ ввів безкоштовні тарифи на підкріплення кас банків розмінними монетами

Казна та Політика
529
Національний банк України (НБУ) вводить єдині безкоштовні тарифи на підкріплення кас банків розмінними монетами і на послуги з передачі інформації з питань фінансового моніторингу.
Відповідну постанову правління НБУ №511 від 5 серпня оприлюднено на веб-сайті регулятора.
Як зазначає регулятор, постанова прийнята з метою стимулювання банків до отримання ними розмінних монет в підкріплення кас банків в територіальних управліннях Національного банку України.
Крім того, постанова встановлює безкоштовний тариф на послуги з передачі електронною поштою Нацбанку інформації Державної служби фінансового моніторингу з питань фінансового моніторингу.
На думку регулятора, це сприятиме ефективному обміну інформацією з питань фінмоніторингу між Держфінмоніторингом та банками України.
Постанова також виключає з тарифів види послуг у сфері реєстрації та ліцензування, які більше не надаються Нацбанком.
“Ця постанова вирішує три завдання. По-перше, здешевлює забезпечення споживачів розмінної монети. По-друге, здійснює перехід до поширеної світової практики обміну інформацією суб’єктів первинного фінансового моніторингу зі спеціальним уповноваженим органом, згідно з якою такі послуги надаються безкоштовно. І, по-третє, ми виключили з Тарифів види послуг у сфері реєстрації та ліцензування, які більше не надаються. Наприклад, плата за реєстраційні номери (свідоцтва) про реєстрацію кореспондентського рахунку”, – прокоментував постанову директор департаменту фінансового контролінгу Олег Стринжа, слова якого цитуються на сайті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас