Мінфін загрожує кредиторам "альтернативними" механізмами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін загрожує кредиторам "альтернативними" механізмами

Казна та Політика
1296
Міністерство фінансів погодилося на прохання Спеціального комітету кредиторів України перенести зустріч, заплановану на четвер поточного тижня, на понеділок або вівторок наступного тижня.
Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів.
У Мінфіні відзначили, що погодилися перенести зустріч з метою дати Комітетові більше часу на підготовку оновленої і поліпшеної пропозиції щодо реструктуризації боргу.
“Метою Міністерства фінансів завжди було досягнення домовленості з його кредиторами, яке дозволяло б досягти цілей реструктуризації, встановлених у програмі співпраці України з МВФ”, – йдеться в повідомленні.
У прес-службі нагадали, що Україна вже досягла таких домовленостей з утримувачами боргових зобов’язань своїх державних банків: “Укрексімбанку” та “Ощадбанку”.
“Проте, враховуючи юридичні та часові обмеження, що існують в питанні досягнення та реалізації будь-якої домовленості щодо реструктуризації боргу, у разі неспроможності досягти такої домовленості на рівні держави на початку наступного тижня, Україна буде змушена використовувати альтернативні механізми для забезпечення фінансування її програми співпраці з МВФ”, – наголошується в повідомленні.
“Через ці обмеження, це також є останньою можливістю для досягнення спільної домовленості напередодні виплат за єврооблігаціями у вересні та жовтні, а також напередодні наступного огляду програми співпраці України і МВФ, яка планується на вересень”, – повідомляє Мінфін.
Раніше комітет кредиторів України на чолі з Franklin Templeton назвав неприйнятною останню пропозицію Міністерства фінансів України з реструктуризації боргів.
Нагадаємо, 4 серпня Мінфін направив оновлену пропозицію кредиторам України з реструктуризації зовнішнього боргу і запропонував провести переговори 6 серпня в Лондоні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас