"Щоб не знаходити нові дірки": Мінфіну доручать наглядати за держкомпаніями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Щоб не знаходити нові дірки": Мінфіну доручать наглядати за держкомпаніями

Казна та Політика
232
Міністерство фінансів України буде оцінювати фіскальні ризики держкомпаній згідно зі змінами до меморандуму з МВФ.
Про це повідомив заступник міністра фінансів Артем Шевальов.
«Щодо сфери держкомпаній, у Меморандумі є цікаві речі щодо оцінки фіскальних ризиків. Мова йде про те, що державні компанії займають настільки значне місце в економіці України, що будь-які зміни в їх економічній діяльності мають прямий ефект на бюджет, на держфінанси. Тому в Мінфіні буде запущена спеціалізована функція оцінки фіскальних ризиків держкомпаній», – сказав заступник міністра.
Він уточнив, що в Україні багато держкомпаній, які є серйозним потенційним джерелом надходжень до бюджету. Зокрема, мова йде про такі структури, як “Нафтогаз України”, “Укрзалізниця”, “Укравтодор”, порти та ін.
Однак у цих компаніях необхідно забезпечити фінансову дисципліну, «а не так, щоб ми з кожним бюджетним процесом знаходили нові діри, які держава повинна фінансувати», підкреслив Шевальов.
Нагадаємо, 31 липня Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила зміни до меморандуму про співпрацю з Україною після першого перегляду програми кредитування. Одночасно він схвалив виділення Україні другого траншу кредиту у розмірі $ 1,7 млрд.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас