Гонтарева каже, що економіка поступово зростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева каже, що економіка поступово зростає

Казна та Політика
1534
Глава Нацбанку Валерія Гонтарєва констатує поступове зростання вітчизняної економіки.
Про це вона заявила під час традиційної наради з керівниками 40 найбільших банків, що відбулася в Національному банку, повідомляє прес-служба НБУ.
“Уже з квітня 2015 статистичні дані свідчать про незначне, але зростання української економіки. На мій погляд, найнижчу точку падіння ми вже пройшли і тепер є всі підстави говорити про поступове відновлення економічного зростання”, – зазначила вона.
За словами Гонтаревої, другий місяць поспіль спостерігаються низькі показники інфляції як споживчої, так і базової, свідчить про дієвість протиінфляційних заходів регулятора.
“З метою закріплення позитивних трендів і збереження стабільності на фінансовому ринку Національний банк знову залишив незмінним рівень облікової ставки”, – поінформувала вона представників банківського співтовариства і додала, що оптимістичні надії до управління ситуації надалі.
Також Гонтарєва розповіла, що Україна належним чином виконує свої зобов’язання перед міжнародними донорами, тому розраховує на отримання запланованої підтримки від світової спільноти.
Зокрема, вона привітала рішення Ради директорів МВФ про надання Україні другого траншу кредиту в рамках програми EFF у розмірі 1,7 млрд дол.
“Кошти, які ми сьогодні отримали від МВФ, будуть спрямовані на поповнення міжнародних резервів. В цілому наші міжнародні резерви зростають впевненими темпами і до кінця 2015 року ми плануємо, що їх обсяг досягне рівня майже 18 млрд дол”, – сказала глава НБУ.
Гонтарєва підкреслила, що останнім часом у Національного банку накопичився значний обсяг майна, наданого банками як застав за кредитами рефінансування.
“Нацбанк планує почати прозору реалізацію застав банків за кредитами. Ми пропонуємо всім зацікавленим учасникам ринку брати участь у цьому процесі, адже у нас є і якісне нерухоме майно та привабливі портфелі споживчих кредитів”, – додала вона.
Крім того, Гонтарєва звернула увагу банкірів на те, що популістський законопроект 1558-1 не може бути реалізований, це соціальне питання все ж потрібно вирішувати. І для того, щоб усі банки виконували взяті на себе зобов’язання щодо реструктуризації, питання має вирішуватися в законодавчій площині.
“Такий проект закону має бути спільною консолідованою і узгодженою позицією всієї банківської спільноти та стосуватися виключно соціально незахищених верств населення та соціального житла”, – підкреслила вона.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас