Українці кардинально змінили своє ставлення до НАТО (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці кардинально змінили своє ставлення до НАТО (опитування)

Казна та Політика
5996
Більшість населення України (63,9%) проголосувало б за вступ України до НАТО, якби в найближчі вихідні відбувся референдум з цього питання.
Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Центром Разумкова і представлені на прес-конференції директором фонду «Демократичні ініціативи» Іриною Бекешкіною.
«Зараз ми бачимо істотні зміни. Якби референдум відбувся зараз, то він звичайно був би виграний. Однак це поки все ще питання, яке розділяє Україну », – сказала вона.
Згідно з опитуванням, проти вступу України в НАТО проголосувало б 28,5% учасників референдуму. Важко відповісти 7,6% респондентам.
Бекешкіна нагадала, що в червні 2010 року на можливому референдумі щодо вступу України до НАТО всього 25% з тих, хто зголосився взяти участь у такому плебісциті, проголосували б за вступ України до Альянсу, а 68% – проголосували б «проти».
У червні 2014 року, за словами керівника фонду «Демократичні ініціативи», ситуація змінилася на протилежну: 45% проголосували б за вступ до НАТО, а 36% – проти.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас