Nokia продасть картографічний сервіс за 2,8 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia продасть картографічний сервіс за 2,8 млрд євро

Фондовий ринок
243
Фінська компанія Nokia продає картографічний підрозділ HERE консорціуму німецьких автовиробників, включающему Audi AG, BMW AG і Daimler AG, говориться в прес-релізі Nokia.
Підрозділ, що є одним зі світових лідерів у сфері навігаційного контенту, оцінено в 2,8 млрд євро.
Угода вимагає схвалення регуляторів і, як очікується, буде закрита в першому кварталі 2016 року.
В рамках угоди Nokia отримає від покупців більше 2,5 млрд євро (з урахуванням зобов’язань HERE на суму трохи менше 300 млн євро).
Кожен з трьох автовиробників отримає однакову частку в HERE, яке стане основою для розвитку технології керування автомобілями-безпілотниками, наголошується в спільній заяві Audi, BMW і Daimler.
HERE залишиться окремою компанією, і продукція, що випускається ним, буде як і раніше доступна для клієнтів у всіх галузях, йдеться в заяві автовиробників.
У першому півріччі 2015 року операційний прибуток HERE склав 46 млн євро при виручці в 552 млн євро. На кінець червня цього року штат підрозділу включав 6,454 тис. співробітників. “Продаж Here є завершальним кроком у трансформації Nokia, – заявив президент і головний виконавчий директор компанії Раджив Сурі. – У майбутньому ми маємо намір сфокусуватися на злитті з Alcatel-Lucent. Після завершення цього злиття Nokia стане новою компанією, яка буде володіти передовими мережевими технологіями і сервісами”.
У квітні цього року Nokia оголосила про покупку французького виробника мережевого устаткування Alcatel-Lucent за 15,6 млрд євро.
Після завершення продажу HERE в Nokia залишиться два підрозділи: Nokia Networks, що випускає програмне забезпечення та надає послуги у сфері інфраструктури широкосмугового зв’язку, і Nokia Technologies, що займається розвитком і ліцензуванням різних технологій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас