НКРЗІ затвердила порядок перенесення мобільних номерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЗІ затвердила порядок перенесення мобільних номерів

Казна та Політика
1235
Нацкомісія з регулювання зв’язку та інформатизації затвердила порядок надання послуг з перенесення абонентських номерів (MNP), погоджений з Держслужбою спецзв’язку, АМКУ, і Держрегуляторною службою.
Як повідомляє прес-служба НКРЗІ, щоб змінити оператора, зберігши звичний номер, абоненту потрібно буде звернутися з письмовою заявою до пункту обслуговування абонентів або заповнити анкету на сайті оператора.
Також комісія внесла відповідні поправки до Основних вимог за договором про надання телекомпослуг. Обидва документи відправлені до Мін’юсту на реєстрацію і наберуть чинності після публікації.
Практичне надання послуги буде можливим після створення Українським державним центром радіочастот спеціальної бази даних і підключення до неї операторів телекомунікацій. Голова НКРЗІ Олександр Животовський раніше говорив, що MNP запустять з 1 січня 2016 року. Директор з інформаційно-телекомунікаційного напрямку УДЦР Вікторія Трощенко сьогодні повідомила, впровадження послуги відбудеться в 2016 році, але не уточнила дату.
Нагадаємо, що MNP спочатку планувалося запровадити ще наприкінці 2013 року, потім – 1 липня 2014 року. Планувалося, що для її активації потрібно буде лише відправити SMS або заповнити заявку на сайті “приймаючого” оператора. Після цього переведення абонента має бути здійснено протягом доби з моменту реєстрації заяви. Послуга мала бути безкоштовною.
Такі правила викликали протест у операторів. По-перше, вони зажадали ввести плату за збереження номера. Також вони вимагали збільшити термін здійснення перенесення і ввести норму про те, що замовлення оформляється за допомогою тільки письмової заяви.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас