Експерти сказали, що буде з гривнею після "вердикту" МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти сказали, що буде з гривнею після "вердикту" МВФ

Валюта
10656
Позитивне рішення Міжнародного валютного фонду щодо виділення наступного траншу кредиту збільшить золотовалютні резерви НБУ на $1,7 млрд, що сприятиме посиленню курсу гривні і стане сигналом для світу, що в Україні йдуть реформи.
Про це сказав президент інвестиційної групи Універ Тарас Козак.
“Якщо МВФ проголосує сьогодні “за” і виділить Україні другий транш, вірогідність чого 90%, це посприяє стабілізації і, можливо, навіть зміцненню гривні через збільшення золотовалютних резервів України. Це буде красномовним сигналом для світу, що в Україні йдуть реформи”, – сказав він.
Козак додав, що Україна отримає кошти на оплату імпорту і виплату боргів.
У разі, якщо рішення Фонду про виділення траншу буде відкладено, курс гривні знаходитиметься під тиском.
“Також триватиме, а можливо, навіть збільшиться, падіння економіки. Думаю, у відповідь на негативне рішення Фонду терміново збереться Верховна Рада, щоб ухвалити закон, щоб кредит все-таки дали”, – сказав він.
Головний фінансовий аналітик агентства “Експерт-Рейтинг” Віталій Шапран прогнозує, що виділення МВФ наступної порції кредиту однозначно позитивно позначиться на курсі гривні.
“Курс гривні трохи зросте. “Так” від Фонду буде позитивним сигналом для інвесторів, іноземних банків, які працюють в Україні”, – сказав Шапран.
Нагадаємо, 11 березня 2015 року рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила виділення Україні $17,5 млрд у рамках чотирирічної програми EFF (Extended Fund Facility), і вже 13 березня був перерахований перший транш у розмірі $5 млрд.
Засідання ради директорів МВФ, на якому може бути прийняте рішення про виділення Україні другого траншу, призначене на 31 липня.
За словами міністра фінансів Наталі Яресько, Україна може отримати $1,7 млрд у резерви НБУ вже наступного тижня.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас