Німеччина заборонила "Газпрому" розвивати мережу АЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина заборонила "Газпрому" розвивати мережу АЗС

Енергетика
913
Федеральне мережеве агентство Німеччини 20 травня вимагало від Gazprom Germania GmbH припинити торгівлю стисненим природним газом на автозаправних станціях.
Як повідомляється, Gazprom Germania оскаржила рішення агентства у Вищому земельному суді Дюссельдорфа. Рішення по даному позову поки не прийнято, зазначає компанія.
“Газпром” також прийняв остаточне рішення закрити проект розвитку газосховища Saltfleetby на основі колись найбільшого сухопутного газового родовища в Британії.
“31 жовтня 2014 у зв’язку зі сформованою ситуацією на ринку зберігання природного газу у Великобританії було прийнято рішення зупинити реалізацію даного проекту, витягти, що залишився у сховищі буферний газ, і здійснити демонтаж обладнання”, – пояснює компанія. Відмова від проекту обійшолся в 37,7 млн євро.
“Реструктуризація зарубіжних активів групи” Газпром “спричинить в наступні роки зміна структури пайової участі групи (Gazprom Germania) та оптимізацію кадрового складу (середньорічна чисельність в 2014 р персоналу групи була 1249 осіб). У ході реструктуризації передбачено вибуття великих пайової участі” , – пояснює “Газпром”.
“Залежно від рішень, які будуть прийняті у зв’язку з наміченою реструктуризацією, прогноз групи Gazprom Germania в майбутньому значно знизиться в порівнянні з прибутком звітного періоду з поправкою на одноразові ефекти”, – попереджає компанія.
Gazprom Germania в минулому році закрила проектну компанію за проектом “Південний потік” в Угорщині – SEP Company Kft.
“У 2014 р в світі склалася напружена геополітична ситуація. Ослаблення курсу рубля в другому півріччі, а також падіння цін на нафту призвели до уповільнення темпів економічного зростання в Росії. У зв’язку зі зміною економічних і політичних умов група” Газпром “здійснює реструктуризацію своїх зарубіжних активів “, – підсумовує компанія.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас