Газпром не зміг домовитися з Анкарою про будівництво "Турецького потоку", - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром не зміг домовитися з Анкарою про будівництво "Турецького потоку", - ЗМІ

Енергетика
1061
Переговори Туреччини та Росії щодо будівництва газопроводу “Турецький потік” припинені через відсутність ключової угоди про надання Анкарі знижки на російський газ, сказали Reuters представники в офіційних колах Туреччини.
У лютому міністр енергетики Туреччини Танер Йилдиз повідомив, що Анкара отримала знижку в розмірі 10,25 відсотка на обсяг в 28-30 мільярдів кубометрів газу, що поставляється з РФ, проте офіційний документ досі не був підписаний.
Джерела в офіційних колах Туреччини сказали Reuters, що інша перешкода на шляху підписання угоди про будівництво газопроводу полягає в тому, що РФ наполягає на будівництві чотирьох ниток газопроводу сумарною потужністю 63 мільярдів кубометрів на рік. Анкара погоджувалася на будівництво однієї гілки з чотирьох, необхідної для самої Туреччини.
Газпром відмовився від коментарів.
Відзначимо, напередодні міністр енергетики РФ Олександр Новак допустив, що терміни будівництва “Турецького потоку” можуть бути зрушені.
У Газпрому поки є тільки дозвіл на проведення інженерних вишукувань в турецьких територіальних водах і винятковій економічній зоні.
Газпром вже кілька років обіцяє розпочати будівництво транс чорноморського газопроводу в обхід України і навіть зварив його перший шов в 2012 році, назвавши проект “Південним потоком”.
Однак через розбіжності з Євросоюзом Москва в 2014 році змінила маршрут газопроводу, запропонувавши вести його до Туреччини замість Болгарії, після чого за новим проектом закріпилася назва “Турецький потік”.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас