«КАМАЗ» розробить екологічно чисту вантажівку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«КАМАЗ» розробить екологічно чисту вантажівку

Технології&Авто
482
Фонд «Сколково» і ПАТ «КАМАЗ» (входить до Держкорпорації Ростех) оголосили про старт конкурсу «Електрохімія-2015», метою якого є пошук та підтримка найбільш перспективних російських проектів у галузі хімічних і водневих технологій накопичення енергії.
Відзначається, що ключовою тенденцією розвитку вантажного і пасажирського транспорту в світі є розробка безпілотних та екологічно чистих транспортних засобів.
«КАМАЗ» вже веде випробування роботизованих вантажівок: почати їх експлуатацію при виконанні спеціалізованих завдань планується наприкінці поточного десятиліття. Подібні автомобілі отримають радари, лідар, відеокамери, системи зв’язку та бортові комп’ютери.
Як тепер повідомляється, в рамках програми «Електрохімія-2015» починається пошук і розвиток інноваційних проектів зі зберігання енергії і водневих технологій для створення економічних та екологічно чистих транспортних засобів.
«Незважаючи на те, що у «КАМАЗу» напрацьовано значний досвід у застосуванні електро- і гібридної тяги для своєї перспективної продукції, ми чекаємо від учасників конкурсу нових цікавих рішень у галузі накопичувальної енергії. Не секрет, що сьогоднішній рівень електричних батарей для автотранспорту недостатній для їх ефективного застосування у вантажівках. Сподіваємося, що конкурс стане драйвером нових розробок у цій галузі, які знайдуть і своє практичне вирішення в майбутньому», – зазначив директор з розвитку ПАТ «КАМАЗ» Ірек Гумеров.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас