В Україні більше 90% SIM - карт придбаних без паспортів,- експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні більше 90% SIM - карт придбаних без паспортів,- експерт

Особисті фінанси
744
В Україні в середньому 50 млн. SIM – карт знаходяться на руках у людей, це більше 90% передплачених SIM – карт, тобто придбаних без паспортів. Про це в ході прес-конференції повідомив експерт в області мобільного маркетингу, директор агентства LEAD9 Назар Гриник.
“Є абоненти, які реєструють передплачені сімкарти по паспорту, але це мінімум таких людей, які самі прийшли і купили цю сімкарту в точці продажу, прийшли і зареєстрували ії особисто”, – розповів Назар Гриник.
На думку Назара, купівля SIM – карт за наявністю паспорта вирішить проблему шахрайства, але в якійсь мірі. В першу чергу, скоротяться телефонні витівки, які найчастіше відбуваються через дітей.
“Професіоналів це навряд чи вбереже, тому що є приклад Мексики. Вони в 2009 році ввели примусову реєстрацію SIM – карт, і через три роки відмовились. Причина введення, аналогічна з нами – це обмеження наркоторгівлі, обмеження шахрайства і викрадення людей. Протягом трьох років вони аналізували дані поліції, і побачили, що в них на 40% зросла кількість викрадень і на 8% крадіжки телефонів. Ці заходи не те що вплинули позитивно, вони спричинили ще більше негативних наслідків”, – зазначив Назар Гриник.
За словами Назара в світі існує дуже багато злочинних схем. Наприклад, намагання підібрати код від SIM – карти, шахрайські дзвінки, математичні розрахунки, найчастіше такі методи шахраї використовують в акціях, які потребують активації за допомогою мобільного пристрою.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас